Mönstring
Etsning av ytor i formverktygMÖNSTRING / FOTOETSNING


Varför en etsad yta?


Ytan på plastdetaljer gör ett väldigt stort intryck på slutkunden och vare sig man vill skapa en yta som efterliknar något annat material eller förhindra blänk eller helt enkelt få till en yta som tål påfrestningar så lämpar sig etsning perfekt.

Etsade ytor blir väldigt mjuka och runda vilket bidrar till att detaljerna inte blir lika repkänsliga som vid t.ex. blästring. Enkelt förklarat innebär detta att ju ”vassare” toppar det är på ett mönster desto repkänsligare blir det.


GVT Mönsterlikare

Genom fotoetsning kan man i princip få till vilken yta som helst och vi är vana vid att ta fram personliga och unika mönster till våra kunder.

Mönstring Nya Verktyg


Vi har etsat ett stort antal verktyg till alla möjliga branscher såsom bilindustrin, medicinsk utrustning, livsmedel och övrig industri med höga krav på ytfinish så man ska kunna känna sig trygg med att slutresultatet blir enligt specifikation.

Vi är gärna med tidigt i processen för att säkerställa möjligheterna och begränsningarna när det gäller släppvinklar, material etc.

Fotoetsad Insats
Fotoetsad Insats
Grovt Etsad Gnisliknande
Gnistliknande Grov Yta


Reparation / Rekonditionering


Olyckor inträffar vare både genom mäskliga faktorn som skapar repor eller utstötare som går av eller rent slitage efter en tids användade eller slitande material.

Vi kan återställa verktygen genom att lokalt laga skador i ytan alternativt kan det räcka att fräscha upp ytan igen efter mycket användning.

Tillsammans med goda och professionella samarbeten inom både lasersvetsning och verktygsbearbetning kan vi skapa snabba och effektiva helhetslösningar.

Hör av dig till oss så kan vi hjälpa dig med bedömningen om det räcker med en rekond.

Exempel på skador vi kan åtgärda:
Rostskada
Rostskada
Slagskadad Insats
Slagskada
Rostskada
Rostskada
Skadad Partkant
Skadad Partkant


Hantverk


Fotoetsning är ett hantverk som tar tid att bemästra och kunskap om stålsorter och kemiska sammansättningar är viktigt, varje formrum, mönster och stålsort kräver olika hantering för att nå fram till det perfekta resultatet.


Etsning steg

Erfarenhet


Efter mångåriga samarbeten med bilindustri och läkemedelsindustri där det ställs extremt höga krav så har vi skapat ett företag som har en kunskap som är väldigt unikt i Sverige och till och med Norden. Vi jobbar med kunder både i Norge, Finland och Danmark och Tyskland och täcker hela Sverige från Kiruna i norr till Ystad i Söder.

Efter många år i branschen har vi även goda samarbeten med Kinesiska bolag.

Med ett oerhört stort bibliotek av mönsterlikare från hela världen är vi säkra på att kunna få fram den ytan som passar ert behov.

Tillsammans med vår höga kompetens på etsning, polering och Lasergravyr täcker vi hela behovet av ytor och märkning i formrum.
Ring eller maila oss gärna med dina frågor!

CASEEtsad InsatsFotoetsad Insats
GVT MönsterplattaVÅRA TJÄNSTER


Lasermärkning / Lasergravering
Mönstring / Gravering / Etsning
Polering
Blästring